23 Ocak 2011 Pazar

Shiny Pokemonlar

Büyük ihtimalle bu resimdeki Shiny Pokemonu farketmiş ve bunun gibi shiny pokemonları görmüşsünüzdür.Bunlara örnek olarak GSC 'deki Gyarados Gösterilebilir.Ancak Gyarados bir interact yani hikayede zaten varolan bir pokemon olduğu için normal şartlarda görmeniz çok çok çok çok çok çok zordur.Ama bazen başlangıç pokemonlarını hatta bir efsaneyi shiny olarak görebilirsiniz.Bu daha zordur tabii ki.

Bütün pokemon oyunlarında eminim siz ve bütün pokemon oyuncuları bir shiny(parlak)bir pokemona sahip olmak istediniz.Ama büyük , çok büyük ihtimalle olamadınız.Yürürken çıkma ihtimali 8,192/1 dir.Ancak kötü haber şu ki 8,192 savaştan sonra bile çıkmayabilir.Bunun en kolay yolu nedir acaba dediğinizi duyar gibiyim.En kolay yolu çiftleşmeden ortaya çıkan egg'lerdir.Bulunması çok kolaydır dersem çok güçlü bir yalan atmış olurum.Ama yürürken çıkma olasılığına göre fazla diyebilirim.Kıyaslama yapacak olursak:
Yürürken çıkma ihtimali 8,192/1
Yumurtadan çıkma ihtimali 2,048/1.
Shiny Pokemona sahip olmak istiyorsanız çiftleştirmek işinize yarayacaktır.
Ne işe yarıyor bu Shiny pokemonlar diyorsanız,statları harika oluyor

Shiny Pokemon Yakalamak için 2. yöntem ise 4. seri oyunlarda kullanabileceğiniz Pokéradar sistemi.Pokeradar ile pokemon arayıp üstünüze repel sıktığınız zaman shiny çıkma şansı artar.
Bol Şans!!!!